Wandelen

Wandelen in Zeeland

Met haar grote diversiteit aan natuur en cultuur is Zeeland een paradijs voor wandelaars. Vrijuit wandelen in een van de vele natuurgebieden, wandelen langs het strand, of een ontdekkingstocht met GPS? Zeeland ligt aan je voeten! Tientallen routes leiden je langs de onontdekte plekjes, stille boerenlandpaden, unieke natuur en nostalgische stadjes en dorpjes. Ontdek het aan de hand van de mooiste wandelroutes vanaf uw camperplaats in Zeeland.

Wandelroutes in Zeeland

Voor 2013 wordt zo’n 1.600 km aan wandelroutes aangelegd, waarvan ruim 100 km over boerenland. Er worden in totaal 7 wandelnetwerken gerealiseerd. Waar mogelijk worden deze netwerken met elkaar verbonden. Er zijn al wandelnetwerken op Noord-Beveland, Walcheren, Zuid-Beveland en Schouwen-Duiveland.

Het systeem van het wandelnetwerk is vergelijkbaar met het fietsknooppuntensysteem. De plaatsen waar de paden en wegen elkaar kruisen zijn knooppunten. Elk knooppunt heeft een nummer. Zo bepaal je zelf eenvoudig je eigen route. Het maakt niet uit of je links- of rechtsom wandelt. Het netwerk is langs twee kanten bewegwijzerd.

Wandelen in natuurgebieden

Het water, de wind en de mens creëerden in Zeeland een uniek landschap dat tot op vandaag in alle puurheid te beleven is. Volg eens een bewegwijzerde wandelroute in een van de schitterende natuurgebieden die Zeeland rijk is: Nationaal Park de Oosterschelde, het grootste zoutwatermeer van West-Europa: De Grevelingen, bloemendijkjes op Zuid-Beveland, Het Zwin op de grens van Nederland en België, het Verdronken land van Saeftinghe, Boswachterij Westerschouwen, Oranjezon (tussen Vrouwenpolder en Oostkapelle), Neeltje Jans. Polders, dijken, stranden, duinen, zee, poelen, bossen, kreken, rivieren, meren, slikken, eilanden, schorren… Ongelooflijk dat er zoveel prachtige natuur in één provincie past!

Wandelen op Noord-Beveland

Het ‘Wandelnetwerk Eindeloos Eiland Noord-Beveland’ is af! De officiële opening was 3 juli 2012. Met bijna 150 kilometer wandelnetwerk via knooppunten ontdek je de geheimen van Noord-Beveland; de slikken en schorren, inlagen, kleurrijke akkerranden, authentieke dorpjes en meer.

Als u dit knooppuntennetwerk bewandelt ervaart u het echte Noord-Beveland! Voor de wandelkaart kunt u terecht op de website www.routesinzeeland.nl of via de webshop www.zeelandshop.com. En natuurlijk is de wandelkaart ook verkrijgbaar bij het VVV-kantoor in Kamperland en bij de verschillende VVV-informatiepunten in de dorpen.

U vindt u het wandelnetwerk, samen met ruiter- en mountainbikeroutes, ook terug in de Wandelroutes in Zeeland

Wandelen vanaf Camperpark Zeeland

Ook vanaf uw camperplaats aan het water op Camperpark Zeeland kunt u prachtig wandelen in natuurgebied De Schotsman. Natuurgebied De Schotsman is een rustig wandelgebied. De voormalige zandplaten zijn nu dicht begroeid en opvallend zijn de vele kleuren die afhankelijk van het seizoen wisselen. In mei is het er geel van de muurpeper, in augustus wit van de zeldzame parnassia en roze door het eveneens weinig voorkomende duizendguldenkruid. Op de schrale, zandige bodem in het open grasland is het in het voorjaar blauw en paars van de orchideeën. In de dichte bosjes die het open terrein afwisselen, broeden nachtegalen, groene spechten, wielewalen, houtsnippen en ransuilen. In het bos zitten talrijke reeën.

Bekijk de mooiste wandelroutes in de omgeving