Natuurgebied en dagrecreatieterrein De Schotsman

Het natuurgebied is ontstaan bij de afsluiting van het Veerse Gat in 1961 als onderdeel van de Deltawerken. 

De Schotsman bestond oorspronkelijk uit stranden, schorren, slikken en duinen. Tegenwoordig is het een permanent drooggevallen kale zandplaat die zich ontwikkeld heeft tot een rijk natuurgebied. Hier geniet u van bijzondere flora en fauna met unieke zeldzame planten, slikrandjes en oude duinen. 

Wandelen in Natuurgebied De Schotsman

In Natuurgebied De Schotsman, vlakbij uw camperplaats in Zeeland, kunt u prachtige wandelingen maken. Het rustige wandelgebied is een kleurrijk gebied die ieder seizoen de moeite waard is om te ontdekken. In mei is het er geel van de muurpeper, in augustus kleurt het wit van de zeldzame parnassia en roze door het unieke duizendguldenkruid. In het voorjaar is het er blauw en paars van de orchideeën. Naast bijzondere planten en bloemen, spot u hier ook bijzondere diersoorten. Ontdek de groene spechten, reeën, nachtegalen, ransuilen en meer!

De gemarkeerde wandelroutes brengen u in alle rust naar de verborgen pareltjes in het natuurgebied.

Gele route (3 km) vanaf werkschuur Staatsbosbeheer P-plaats Campensweg, vlak bij de ingang van Camperpark Zeeland. De route voert u over goed begaanbare bospaden. Onderweg ziet u schrale graslanden met bijzondere flora. Hier en daar bosjes. Uitzicht over het Veerse Meer en het stadje Veere.

Groene route (6 km) vanaf de noordelijke P-plaats, bij haakse bocht in de Schotsmanweg, circa 1 km ten noorden van Camperpark Zeeland. Deze wandeling laat u alle interessante plekken van De Schotsman zien, waaronder de oever van het Veerse Meer, de oude zeedijk en de schorren en duintjes die worden begraasd door Schotse Hooglanders.

Dagrecreatieterrein op de oever

Op de oever van het Veerse Meer – direct voor uw camperplaats aan het water gelegen – ligt een terrein voor dagrecreatie waar u overdag heerlijk kunt zonnen en genieten van het water. In het Veerse Meer ligt een kabelwaterskibaan van ‘Waterskicentrum De Schotsman’, waar u naar de watersporters kunt kijken of zelf kunt (leren) waterskiën, wakeboarden en windsurfen.

Bij het waterskicentrum is tijdens het seizoen tevens ‘Restaurant Beau 4’ gevestigd, met een terras aan het Veerse Meer.